Workshops – Lean Construction Barcelona 2021

18/02/2021 – 16 a 19 hores. Workshop 1 – Introducció al Lean. Marc Bach
05/03/2021 – 9 a 10,30 hores. Workshop 3 – Com licitar i contractar una obra de manera col·laborativa Lean IPD? Pedro Júdez
05/03/2021 – 10,30 a 12 hores. Workshop 2 – Introducció a altres sistemes de gestió de producció per projectes i obres. Víctor Roig
05/03/2021 – 12 a 13,30 hores. Workshop 4 – L’aplicació de l’eina 5S a diferents tipus d’organització. Jaume Aldavert

Workshop 1 – Introducció al Lean. Marc Bach

El taller serà totalment pràctic i s’analitzarà el perquè de l’èxit de Toyota. I per què s’apliquen els seus principis en qualsevol àmbit de negoci a nivell mundial. Fins i tot útils també en projectes d’emprenedoria i personals. Un cop resposta la pregunta es posarà en pràctica en una dinàmica.

Aquest taller s’adreça a tots els professionals del sector de la construcció.

Marc Bach, és Enginyer de camins, Màster en Supply Chain Management i humanista. Amb 20 anys d’experiència professional bàsicament en construcció. Expert en Lean Management, Lean Construction i Bim. Experiència com a project, cap d’obra, consultor, conferenciant i formador. Promotor i divulgador de Lean Construction a Espanya des de 2010. Amb experiència real de Project en diversos IPD finalitzats i en procés d’execució a Espanya.

Workshop 2 – Introducció a altres sistemes de gestió de producció per projectes i obres. Víctor Roig

L’objectiu del taller és presentar els coneixements bàsics sobre diferents sistemes de planificació de projectes així com de sistemes de control de producció de les activitats planificades.

Es realitzaran aplicacions pràctiques dels sistemes principals.

Víctor Roig, consultor i formador en BIM i LEAN i Enginyer de camins per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1985). Fins el 2011, va treballar a GPO Enginyeria com a enginyer de projectes, Project Manager de grans inversions, director general de la divisió d’Edificació. A partir del 2012, funda Bimetric Lab, del qual és director general, amb l’objectiu d’impulsar els principis de la construcció Lean i la metodologia BIM en les empreses del sector, és membre de la Comissió Construïm el Futur, impulsada per l’ITeC, i col·labora amb experts internacionals en la difusió dels principis de la construcció Lean i la metodologia BIM. Actualment, també és Professor Associat en el Departament de Construccions Arquitectòniques de l’EPSEB-UPC i membre del comitè organitzador de la conferència internacional LIPS: Lean in Public Sector.

Workshop 3 – Com licitar i contractar una obra de manera col·laborativa Lean IPD? Pedro Júdez

Aquest taller es centrarà en els aspectes comercials de l’acord de contractes IPD. S’adreça especialment als promotors.

Pedro Júdez, és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa al sector de la construcció des de fa 35 anys. És consultor en projectes d’edificació. Els darrers 10 en contractes col·laboratius i maldant per aplicar el paradigma Lean Construction, centrant-se en tres àrees:

  • IPD, Integrated Project Delivery: desenvolupament d’acords de col·laboració entre el propietari, l’arquitecte i el constructor.
  • BIM, modelatge d’informació de l’edifici: utilitzant les eines adequades des de la fase de disseny.
  • LPS Last-Planner i LBS (Location Based Services), Serveis baasats en Localització utilitzant els millors enfocaments de planificació per reduir el temps i generar una veritable col·laboració dins de l’equip de construcció.

La seva activitat està centrada en la millora de tot el procés de disseny i construcció en projectes d’edificació (projectes AECO: Arquitectura, Enginyeria, Construcció i Projectes Propietaris). Lean Construction, en definitiva.

També és professor associat del Departament de Projectes i Construcció de la UPC, on explica aquests conceptes a alumnes dels màsters en Enginyeria Industrial i en Construcció.

Workshop 4 – L’aplicació de l’eina 5S a diferents tipus d’organització. Jaume Aldavert

5S és una metodologia que permet millorar el treball en equip i la productivitat, eliminant el malbaratament en els processos. Presentació de l’app 5S d’ONLEAN que ha obtingut un premi BCN ACTIVA.

Jaume Aldavert. Coordinador de ServiConsulting, Lean Coaching, consultora especialitzada en projectes i formació de millora contínua