Sala de Premsa

[Nota de prensa]

[Programa]

La filosofia Lean aterra a Barcelona per innovar i revolucionar el sector de la construcció

  • Reduir les diferències entre allò que es planifica i allò que realment es fa és l’objectiu principal del Last Planner, un sistema innovador de planificació i seguiment de projectes.
  • L’11, 12 i 13 de maig es celebraran les jornades Lean Barcelona 2016: The Last Planner System. Dos tallers i una sessió de planificació col·laborativa dirigit als professionals de la construcció, que comptarà amb experts en Lean en l’àmbit internacional.

Barcelona, 9 de maig del 2016.- El fins fa pocs mesos directiu de Walt Diseny, Bill Seed, la cap de projectes del sistema del Deutsche Bahn, Anne-Kathrin Pöhls i el director d’operacions de l’empresa estatunidenca JE Dunn Construction, Eric Snelling són alguns dels ponents que assistiran al Lean Barcelona 2016: The Last Planner System.

Aquest nova metodologia de treball fomenta una gestió col·laborativa que permet identificar els problemes i resoldre’ls abans que suposin una dificultat major. Els principis del Lean representen un canvi de paradigma pel sector, que ja utilitzen centenars d’empreses de gestió, disseny i construcció d’arreu del món.

Dos tallers i una jornada de planificació col·laborativa dirigides als professionals del sector de la construcció i organitzades per l’ITeC. L’objectiu principal d’aquestes sessions és donar a conèixer els elements del Last Planner, un sistema de planificació i seguiment de projectes que busca reduir les diferències entre allò que es planifica i allò que realment es fa. L’aplicació d’aquest sistema en una obra millora la seva planificació i redueix les pèrdues ocasionades per la incertesa i la variabilitat, per tal de promoure la transparència i obtenir un producte de millor qualitat.

Durant les jornades Lean Barcelona 2016: The Last Planner System es  donaran a conèixer els eixos principals de la nova metodologia, es presentaran i discutiran exemples de la seva aplicació a Espanya, Europa i als Estats Units i es realitzarà un sessió d’aplicació pràctica del Last Planner conduïda per experts en l’àmbit internacional.

Les sessions, que compten amb la col·laboració de diverses empreses i entitats, estan organitzades per l’ITeC, l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya.

L’ITeC-Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya és una fundació privada sense ànim de lucre que realitza la seva activitat enfocada al sector de la construcció.

El seu paper és generar i transferir informació i coneixement, donar serveis tecnològics i promoure la innovació per a la millora de la competitivitat dels agents del sector i entitats, empreses i professionals.

L’ITeC aposta per difondre noves maneres de treballar que  aportin transparència al procés constructiu.  El Lean permet planificar les feines d’una manera òptima, reduint les pèrdues de temps per ineficiència, i aconseguir el compromís de tots els agents intervinents.