Accès a l’inventari LEAN

L’inventari Lean segueix obert,  per tal de recollir totes les actuacions fetes en un procés constructiu o de producció interna, activitats de divulgació i de formació de Lean a Espanya.

Fitxa per incorporar actuacions al formulari

Presentació

A principis de 2015, amb l’organització de la Conferència LIPS2015, el ITeC amb la col·laboració de Bimetric i el suport d’administracions públiques com a Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i una sèrie de patrocinadors privats com Comsa, Aquambiente, ASG i Vopi4, es va iniciar el projecte de divulgació de l’aplicació dels principis del pensament Lean en el sector de la construcció.

Així mateix, l’ITeC impulsa la Comissió Construïm el Futur, que compta amb més de 40 entitats públiques i privades, amb l’objectiu de promoure l’adopció dels principis Lean i la metodologia BIM com a motors de canvi i modernització del sector.

La celebració de la Jornada Lean Barcelona 2016: Last Planner System i la bona valoració rebuda per part dels assistents a la Jornada Lean Barcelona 2017: Experiències d’aplicació de Lean, en les seves edicions des de 2017 està consolidant l’esdeveniment anual de Lean Construction Barcelona by ITeC com una cita obligada del sector per conèixer els avanços en l’aplicació dels principis i les tècniques Lean en la construcció.

En la clausura de la jornada Lean Construction Barcelona 2017 els organitzadors de l’esdeveniment, ITeC i Bimetric – comptant amb la participació de SGLC (Spanish Group for Lean Construction i AEICE (Agrupació Empresarial Innovadora de Construcció Eficient) van proposar la realització d’un inventari de les actuacions realitzades a Espanya, aplicant els principis i mètodes de la filosofia Lean en el sector de la construcció, des dels seus inicis allà per 2009 fins avui. L’inventari segueix obert perquè els agents que han participat en alguna tipologia d’actuació Lean: aplicació en un procés constructiu, Aplicació en un procés intern, Activitats de divulgació i formació, la incorporin mitjançant aquesta fitxa.