PROGRAMA

Presentació

A principis de 2015, amb l’organització de la Conferència LIPS2015, el ITeC amb la col·laboració de Bimetric i el suport d’administracions públiques com a Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i una sèrie de patrocinadors privats com Comsa, Aquambiente, ASG i Vopi4, es va iniciar el projecte de divulgació de l’aplicació dels principis del pensament Lean en el sector de la construcció.

Així mateix, l’ITeC impulsa la Comissió Construïm el Futur, que compta amb més de 40 entitats públiques i privades, amb l’objectiu de promoure l’adopció dels principis Lean i la metodologia GIM com a motors de canvi i modernització del sector.

La celebració de la Jornada Lean Barcelona 2016: Last Planner System i la bona valoració rebuda per part dels assistents a la Jornada Lean Barcelona 2017: Experiències d’aplicació de Lean, celebrada el passat mes d’octubre, està consolidant l’esdeveniment anual de Lean Construction Barcelona by ITeC com una cita obligada del sector per conèixer els avanços en l’aplicació dels principis i les tècniques Lean en la construcció.

Seguint amb el projecte de divulgació, la propera edició de la jornada, que se celebrarà el 8 de maig de 2018, tindrà com a objectiu difondre tècniques Lean específiques per a la millora dels procediments de gestió dels processos productius i organitzatius en empreses del sector de la construcció i la rehabilitació.

Tenint en compte les propostes rebudes en l’edició anterior, aquesta edició presenta la novetat de l’ampliació de l’àmbit d’activitat Lean a Hispanoamèrica, un àrea econòmica que es perfila com un motor emergent i de gran dinamisme en el sector.

En aquesta jornada es presentaran també els resultats obtinguts de la realització de l’inventari d’actuacions Lean desenvolupades al país des dels seus inicis allà per l’any 2013. El procés de recopilar tota la informació segueix obert.

El programa que es presenta, ha estat elaborat, a partir de les propostes presentades, per el Comitè Tècnic de Lean Construction Barcelona 2018 que està format per:

Enrique Cobreros, Director del Clúster AEICE – Agrupació Empresarial Innovadora Construcció Eficient
Ferran Bermejo, Director Tècnic del ITeC – Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya
Eugenio Pellicer, President del Spanish Group for Lean Construction
Victor Roig, Soci de Bimetric

Aquesta jornada es dirigeix als promotors públics i privats, empreses constructores, facultatius i a tots els professionals del procés constructiu amb inquietuds a conèixer de primera mà experiències en la incorporació del Lean en el sector.

INVENTARI